Ljubav u obitelji


Jedno srce u Božjem srcu

Stoga će čovjek ostaviti oca i majku
da prione uza svoju ženu i
bit će njih dvoje jedno tijelo.
Post 2,24


Pismo govori o obitelji: muž i žena se ujedinjuju i postaju jedno tijelo. Oni "prijanjaju", kaže Pismo, koristeći izvrstan izraz koji biste vi, koji živite u obitelji, trebali poznavati. Ništa i nitko nas ne može razjediniti. Sa sv. Pavlom možemo ponoviti: ništa i nitko nas ne može udaljiti od Kristove ljubavi. Jedna jedina obitelj. Ujedinjena. Nepodijeljenja ljubav za Isusa Krista. Jedno srce u Božjem srcu.

Drugi Nazaret

Vjerujem da je svijet razočaran i puno pati zbog premalo ljubavi u obiteljima. Nemamo vremena za djecu, nemamo se vreman radovati jedni drugima. Mislim da jednostavno moramo u svoje živote dovesti živote Isusa, Marije i Josipa iz Nazareta. Ako od svojega doma učinimo drugi Nazaret, mir će i radost vladati svijetom.
Ljubav počinje u roditeljskoj kući. Ljubav živi u obitelji. Danas u svijetu ima toliko patnje i nesreće upravo zbog nedostatka ljubavi u obiteljima. Kada bismo poslušali Isusa, čuli bismo kako nam ponavlja ono što je jednom rekao. "Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio." Ljubio nas je umirući i pateći na križu. Da bismo se međusobno ljubili i unijeli ljubav u život, moramo započeti svoj rast u ljubavi u krilu svoje obitelji. "Obitelj prije bilo čega drugoga"

Nikada neću zaboraviti svoju majku. Uvijek je bila prenatrpana dnevnim poslovima, ali bi s približavanjem večeri radila još užurbanije jer je željela spremna dočekati mojeg oca. U to doba nismo razumjeli, smijali smo se, ponekad i šalili na njezin račun. Sada pak razumijem tu veliku ljubav. Što god da se desilo, ona ga je uvijek bila spremna dočekati s osmijehom.
Danas nam uvijek nedostaje vremena. Tate i mame su prezaposleni, a djeca dolaze kući i ne nalaze nikoga tko bi ih dočekao s ljubavlju i s osmijehom.
Svatko treba ljubav, svatko treba znati da je željen i Bogu vrijedan.